Hashflare mining farm

Kjøpe Bitcoin mining

Kort fortalt om hvordan du kan kjøpe Bitcoin mining, og hvorfor.

Bitcoin mining er en enkel og morsom hobby med mye spenning. Bitcoin minere er i hovedsak Sentralbanken til Bitcoin. Datakraften brukt til mining fører i utgangspunktet regnskapet over alle transaksjonene, verifiserer og godkjenner at de faktisk stemmer. Alle som miner deltar i denne prosessen. Hvorfor? Fordi de mottar transaksjonsavgiftene (naturligvis) + nye bitcoin som blir gitt ut, som belønning for jobben.

Du har kanskje hørt at det bare eksisterer ett bestemt antall Bitcoins. Det er riktig, men alle er ikke «gitt ut» enda. I dag er antallet Bitcoin som er «frigitt» i underkant av 17 millioner. I år 2040 stopper utgivelsen av nye Bitcoin, med en total beholdning på 21 millioner. Det er med andre ord et poeng å være tidlig ute om du har stor tro på valutaens fremtid. Det sier jeg fordi:
Jo flere som miner, desto flere må dele på nye frigitte Bitcoins.
Jo nærmere år 2040 vi kommer, desto færre Bitcoins er det å dele på.
Jo høyere Bitcoins-prisen blir, desto flere ønsker å mine -og flere må dele på nye Bitcoin (Block reward).

Slik Bitcoin utviklingen har vært til nå, er det ikke vanskelig å se for seg at det var en god investering å mine litt bitcoin, bare for få år siden. Selv om det kanskje ikke var så å kjøpe Bitcoin mining akkurat da.

Hashflare mining farm

Noen av Hashflare sine minere. (Desember 2017)

Hvordan kjøpe Bitcoin mining?

Det finnes flere måter å kjøpe Bitcoin mining på. Du kan gå til innkjøp av egne maskiner og drifte din egne «mining farm». Eller du kan la profesjonelle gjøre jobben for deg. Dette er kalt «Cloud mining». Jo mer av jobben du gjør selv, desto mer kan du tjene. Den påstanden er selvsagt avhengig av at du vet hva du gjør. Det er lite penger å tjene på å stå fast med din helt egne miner. I tillegg er nye minere vanskelig å få tak i, og selges ofte til dobbel pris på annenhåndsmarkedet.

Hashflare management

Bitcoin101 hos Hashflare (Des. 2017)

Skal du investere mye penger i mining anbefaler jeg deg å gjøre jobben selv. Om du ønsker å mine litt ekstra Bitcoin, som en artig «hobby-inntekt» er cloud mining midt i blinken.

I tillegg kan man reinvestere fortjenesten, i håp om å bygge noe større ut av en i utgangspunktet liten investering. Det er så klart spekulativt, men veldig mange synes det er gøy og får det til å fungere. Meg selv inkludert.

Å kjøpe Cloud mining er enkelt. Det første du må gjøre er å registrere en gratis konto hos Hashflare. Det kan du gjøre ved å klikke på denne linken. Når det er gjort står du fritt til å velge hvilke kryptovalutaer du ønsker å mine, og hvor mye du ønsker å investere. Minstebeløpet er så lite som $ 1.50. Hos Hashflare kan du betale med VISA, bankoverføring og Bitcoin.

Du kan lese mer om hvordan å beregne fortjeneste ved mining her. 

HashFlare