Bitcoin i julen

Dette har nok på mange måter vært min mest spennende jul som voksen. Riktig nok har det vært gøy med gaver, besøk, julefeiring og familie, det som er viktig og essensen med julen, men bevegelsene i kryptomarkedet i ukene opp mot julaften satte sine preg på enhver krypto-entusiast. Misforstå meg rett; Julen har på ingen måte blitt overskygget eller ødelagt, men der vi tidligere diskuterte juleøl, politikk og vær, satt plutselig unge og gamle å tidvis snakket om Bitcoin, i julen. Det er en merkelig følelse når man plutselig får en fornemmelse av hvor rasende fort verden utvikler seg.

Dramatiske bevegelser i Bitcoin-prisen

Det er ikke første gangen jeg opplever dramatiske bevegelser i Bitcoin-prisen. For min del regner jeg alt over 2000 USD som suksess og synes det er gøy å minne folk om høydeskrekken som rådet bare for en og to måneder siden. 4500 USD, etterfulgt av 7500 USD om jeg ikke husker feil. Noen uker senere våkner det krisestemning på vei ned mot 11 000 USD.. Vi glemmer jammen fort vi mennesker, kanskje spesielt i julestria?

Det er og skal være noen korreksjoner og bobler på vei opp og frem, for noe så revolusjonerende som Bitcoin. Om Bitcoin lykkes i å bli gull 2.0 og valutaen som til slutt endret verden, gjenstår å se, men det er definitivt ikke siste gang vi ser raske fall i Bitcoinprisen.

Mining av Bitcoin og andre kryptovalutaer

Som sikkert flere av dere har oppdaget har jeg et lite hjerte for mining. Jeg liker tanken på å kunne være med å drifte «sentralbanken» og til gjengjeld få betalt for jobben. Den siste tiden har jeg hatt veldig god erfaring med cloud mining hos Hashflare. Dette har gitt meg en prosentvis veldig god avkastning. Investeringen tilbake på ca 2 måneder er nesten for godt til å være sant.

Klikk her for å opprette gratis konto hos Hashflare.

På sikt øker vanskelighetsgraden, som reduserer fortjenesten målt Bitcoin. Siden Bitcoinprisen har økt mye, har ikke dette påvirket min fortjeneste negativt så langt. Faktisk har fortjenesten økt målt i vanlige kroner. Et viktig poeng kan dog være å ikke kjøpe mining for Bitcoin. Hvis du har Bitcoin og ønsker å teste mining kan det være en ide å kjøpe mining i vanlige fiat penger, for å fortsatt være eksponert mot prisutviklingen i Bitcoin.

Hvis Bitcoin prisen stiger vil det bli mer konkurranse for om miningen, dermed vanskeligere å få tilbake det du betalte i Bitcoin. Hvis Bitcoin prisen stiger, blir det nødvendigvis ikke vanskeligere å få igjen din investering i vanlige Fiat penger. Når man beveger verdier på tvers av flere valutaer er det viktig å ta hensyn til faktorer som påvirker lønnsomheten. Denne faktoren har overrasket mange. Å kjøpe mining for 1 BTC (verdt 2000 USD) er dårlig butikk når denne er verdt 5-10 ganger så mye bare få måneder senere.

Store planer for 2018 – Et år med fokus på mining

2018 er  året der jeg setter opp min egen mining-farm. Her vil det i hovedsak mines Bitcoin, men også i mindre grad litt altcoins (XMR, LTC,osv). Mining-farmen ventes å være operasjonell fra og med januar 2018. Det vil være noen få nøye utvalgte som får mulighet til å kjøpe, men i hovedsak ønsker jeg å beholde dette som en privat mining-farm. Det er mye risiko, risiko jeg er mer komfortabel med å ta alene. Ønsker du å teste mining og lære mer om hvordan det fungerer vil jeg tro det er en enklere og tryggere måte å gjøre det på. For eksempel via Hashflare sin cloud mining tjenester.

Klikk her for å opprette gratis konto hos Hashflare.

I mellomtiden vil jeg fortsette å oppdatere dere med mine erfaringer fra kryptoverdenen. 🙂 Desember har vært en aldeles utsøkt måned på Hashflare, på tross av litt trøbbel med et veldig belastet Bitcoin-nettverk og enorm pågang hos Hashflare (som resulterte i nedetid på utbetalinger og noe venting) har alt fungert som smurt. Jeg har tatt ut mine utbetalinger i Bitcoin før julen og er veldig fornøyd med fortjenesten.

Det er merkbart at jeg mottar litt mindre Bitcoin pr Th/s nå enn tidligere. F.eks har jeg tidligere mottatt 0.00018 BTC pr Th/s pr døgn, mens det nå ligger på 0.00015 og noen ganger 0.00013. Så har heldigvis Bitcoinprisen doblet seg, men det er ikke en ubetydelig faktor. Jeg tror derfor det er lurt å sikre investeringen sin så raskt som mulig, ved mining, får så heller å anse alt annet som bonus.

HashFlare