Min helt egne mining-farm!

Tiden flyr og plutselig står vi her, godt inne i 2018. Jeg har tidligere luftet mine ambisjoner om å etablere min egne mining-farm i Norge. Det er langt i fra noe giga prosjekt, men så kapitalkrevende det er å starte med mining, så er det mere enn stort nok for meg. Tenkte jeg skulle gi en liten oppdatering rundt miningen til nå, vanskelighetsgrad og hvordan jeg miner.

Først bør jeg kanskje beklage at det har blitt lite med innlegg de siste ukene. Jeg tror aldri jeg har hatt så mye å gjøre før. Det er jaggu ikke bare bare å finne tid til alt man gjerne skulle gjort. Noen sier «det er ikke mange nok timer i et døgn». Det stemmer, men det er heller ikke mange nok døgn i en uke, eller mange nok uker i en måned.

Å etablere en mining farm byr på langt flere utfordringer enn man skulle tro. Den første GPU-riggen jeg skrudde sammen hadde en gjennomsnittlig oppe-tid på under 2 timer av gangen. Med 10-12 omstart i døgnet, lite søvn og dårlig kaffe får man fort følelsen av at dette var en dårlig ide. At rommet er fylt med dyre skjermkort gjør ikke saken noe bedre. Merkelig nok så får man det til. En stor takk må rettes til ildsjeler i det norske kryptomiljøet, som stiller opp, svarer på dumme spørsmål og hjelper til mer enn de burde. En takk til Google og ikke minst til Youtube er også på sin plass. Det er jammen mye rart man skal lære seg.

Til syvende å sist er problemene løst og hodepinen borte. Riggene jobber 24/7 og leverer som håpet. Følelsen av å eie sine egne pengemaskiner skal ikke undervurderes. Det er kanskje ingen store formuer, men det funker. Hver eneste dag tikker det inn nyproduserte, godt dokumenterte Bitcoin.

Siden jeg startet å mine – først med egen bærbar pc og etterhvert via Cloudmining hos Hashflare – Har utviklingen i vanskelighetsgrad vært helt enorm. Hvis jeg ikke tar feil så har vanskelighetsgraden økt med ca 500 til 700 % bare det siste året. Heldigvis har prisutviklingen vært tilsvarende positiv og enda litt til. Målt i Fiat er det fortsatt mange gode grunner til å mine Bitcoin. Målt i min tro på Bitcoin sin fremtid, sikkert enda flere. En slik økning i vanskelighetsgrad er like vel merkbart. Det går litt utover følelseslivet når man ser antall Bitcoin pr dag faller i et sånt tempo. Det blir spennende å se hvordan vanskelighetsgraden utvikler seg i 2018 og om vi får en like stor adopsjon/tilstrømning av nye aktører som i foregående år. Banalt nok så håper jeg det.

Nå for tiden er mining-operasjonen todelt. Den ene delen er ASIC minerne og den andre delen er GPU-rigger. Innenfor ASIC benytter jeg merker som Canaan og Antminer. Med ASIC miner jeg kun Bitcoin og Litecoin. Med GPU-riggene har jeg gjort det litt annerledes. Riggene består av skjerkort type: ASUS 1080 og 1080 Ti, samt en del Radeon RX580 kort. Riggene jobber fra tid til annen på noen spekulative coins, i korte perioder, men i hovedsak har jeg gjort det enkelt. Jeg tror på Bitcoin. Derfor jobber riggene i hovedsak igjennom Nicehash som automatisk veksler om og utbetaler i Bitcoin. Selvom jeg kunne økt fortjenesten med noen prosent ved å gjøre jobben selv, så har dette vist seg å være en komfortabel måte å mine Bitcoin på.

Akkurat nå er det en liten «Hva nå?» følelse. Jeg ønsker å ta miningen opp et steg til og vil bruke tiden frem til sommeren for å planlegge hvem, hva og eventuelt hvordan. Det er også et tema om hvordan å få på plass nødvendig finansiering hvis det neste steget skal tas. Jeg får holde dere oppdatert på veien dit, enn så lenge er det alt for mange ubesvarte spørsmål.

Hvis du har lyst til å teste ut Bitcoin mining så er det absolutt enkleste du kan prøve Cloudmining. Hashflare tilbyr cloudmining på en veldig enkel og trygg måte. Her slipper du også å måtte investere titusenvis av kroner i dyre maskiner. Noen få dollar er nok, så er du i gang!

Hvordan starte med cloud mining?

Å starte med cloud mining er enkelt:

  1. Jeg lagde en konto hos Hashflare på 2 minutter.
  2. Valgte hvilken kryptovaluta jeg ønsket å mine (SHA-256 for Bitcoin)
  3. Betalte og vips så var miningen i gang.